မေန႔က သရက္သီးငပိေၾကာ္ေလးေၾကာ္ၿဖစ္တယ္.. ထံုးစံအတိုင္း မ်က္ႏွာစာအုပ္မွာတင္မိေတာ႔ ခ်က္နည္းေလးေမးထားတဲ႔သူေတြရွိတာနဲ႔ ဘေလာ႔မွာေရးဦးမွလို႔ အၾကံရသြားတယ္.. သိခ်င္သူေတြလဲ သိရေအာင္ေပါ႔.. ဘာမွခက္တာေတာ႔မဟုတ္ပါဘူး.. လြယ္လြယ္ေလးရယ္..
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
သရက္သီးအလတ္စားတစ္လံုး (ခ်ဥ္ေလေကာင္းေလ)
ဆီ ၂က်ပ္ခြဲသားခန္႔
ၾကက္သြန္နီ ၁ဥ (အၾကီး)
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔
ငပိစိမ္းစား ကြမ္းသီးလံုးခန္႔
ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္း စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ငရုတ္သီးစိမ္း ၇ေတာင္႔
ဆား ဆႏြင္း ဟင္းခတ္မႈန္႔ ငံၿပာရည္ အနည္းငယ္စီ
သရက္သီးကို အခြံခြာၿပီး အမွ်င္ေလးေတြၿဖစ္ေအာင္ အရင္ၿခစ္ထားရပါမယ္.. အိုးထဲကို ဆီထည္႔ၿပီးတည္.. ဆီပူလာရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္.. ၾကက္သြန္နည္းနည္းႏြမ္းလာရင္ ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္းပါထည္႔ၿပီး အဆက္မၿပတ္ေမႊေပးပါ.. ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလဲ ညွပ္ထည္႔ပါတယ္.. စိမ္းနံ႔ေပ်ာက္သြားရင္ ငံၿပာရည္နည္းနည္းေလာင္းၿပီး ပုဇြန္ေၿခာက္ေလးပါ ေရာထည္႔ပါတယ္.. ဆီၿပန္လာတဲ႔အခါ ၿခစ္ထားတဲ႔သရက္သီးေတြထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ.. ငပိစိမ္းစားကိုလဲ ေရေဖ်ာ္ၿပီး ေလာင္းထည္႔ပါတယ္.. ေပါ႔အငန္ၿမည္းၿပီး ဆားနည္းနည္း ဟင္းခတ္မႈန္႔နည္းနည္းလဲ ထည္႔ရပါတယ္.. သရက္သီးေတြအိသြားၿပီး ဆီၿပန္လာရင္ေတာ႔ အနံ႔အရသာနဲ႔ၿပည္႔စံုၿပီး ထမင္းၿမိန္ေစမယ္႔ သရက္သီးငပိေၾကာ္ေလးတခြက္ ရပါၿပီရွင္.. း)
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
သရက္သီးအလတ္စားတစ္လံုး (ခ်ဥ္ေလေကာင္းေလ)
ဆီ ၂က်ပ္ခြဲသားခန္႔
ၾကက္သြန္နီ ၁ဥ (အၾကီး)
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔
ငပိစိမ္းစား ကြမ္းသီးလံုးခန္႔
ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္း စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
ငရုတ္သီးစိမ္း ၇ေတာင္႔
ဆား ဆႏြင္း ဟင္းခတ္မႈန္႔ ငံၿပာရည္ အနည္းငယ္စီ
သရက္သီးကို အခြံခြာၿပီး အမွ်င္ေလးေတြၿဖစ္ေအာင္ အရင္ၿခစ္ထားရပါမယ္.. အိုးထဲကို ဆီထည္႔ၿပီးတည္.. ဆီပူလာရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္.. ၾကက္သြန္နည္းနည္းႏြမ္းလာရင္ ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္းပါထည္႔ၿပီး အဆက္မၿပတ္ေမႊေပးပါ.. ငရုတ္သီးစိမ္းကိုလဲ ညွပ္ထည္႔ပါတယ္.. စိမ္းနံ႔ေပ်ာက္သြားရင္ ငံၿပာရည္နည္းနည္းေလာင္းၿပီး ပုဇြန္ေၿခာက္ေလးပါ ေရာထည္႔ပါတယ္.. ဆီၿပန္လာတဲ႔အခါ ၿခစ္ထားတဲ႔သရက္သီးေတြထည္႔ၿပီး ေမႊေပးပါ.. ငပိစိမ္းစားကိုလဲ ေရေဖ်ာ္ၿပီး ေလာင္းထည္႔ပါတယ္.. ေပါ႔အငန္ၿမည္းၿပီး ဆားနည္းနည္း ဟင္းခတ္မႈန္႔နည္းနည္းလဲ ထည္႔ရပါတယ္.. သရက္သီးေတြအိသြားၿပီး ဆီၿပန္လာရင္ေတာ႔ အနံ႔အရသာနဲ႔ၿပည္႔စံုၿပီး ထမင္းၿမိန္ေစမယ္႔ သရက္သီးငပိေၾကာ္ေလးတခြက္ ရပါၿပီရွင္.. း)
ထူးထူးဆန္းဆန္းေလးေတြ အရသာရွိတာေလးေတြဆုိရင္
ReplyDeleteအကုန္ၾကိဳက္တယ္...ေသခ်ာရွင္းျပထားလုိ႔ေက်းဇူးတင္ပါတယ္
ဘေလာ႔ေတြလည္ရင္းေတြ႔လုိ႔၀င္လာတာပါ
ခင္မင္တဲ႔ jasmine
သရပ္သီးငပိေၾကာ္စားၾကည္႔ပါအံုးမယ္ေနာ္.... ပူးပူးတခါမွမေၾကာ္စားၿဖစ္ဘူး
ReplyDeleteေသခ်ာသိရလုိ႔ေက်းဇူးေနာ္... ခင္မင္တဲ႔ ပူးပူး
It looks really delicious, mouth-watering :)) Looking forward to read more of Myue Myue cooking.
ReplyDelete