အရင္တစ္ပတ္က ဖဘမွာ သူမ်ားခ်က္စားတာၿမင္လို႔ လိုက္ခ်က္ၿဖစ္သြားတာေလးပါ.. က်ားက်ားကေတာ႔ အၾကြပ္ေၾကာ္ကို ပိုၾကိဳက္တယ္.. အၾကြပ္ေၾကာ္က ဟင္းမၿဖစ္ဘူးေလ.. ေၾကာ္ရင္းစားရင္းနဲ႔ ကုန္ေရာ.. ဟင္းၿဖစ္ေအာင္ အိုးကပ္ေလးခ်က္စားပါတယ္.. ပင္စိမ္းေလးအုပ္ရရင္ ပိုေမႊးမွာ.. မရွိေတာ႔လဲ ရွိတဲ႔နံနံပင္ေလးပဲ အုပ္ခ်က္လိုက္တယ္.. ေမႊးေတာ႔ေမႊးသား..
လိုအပ္သမွ်
ငါးသလဲထိုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ + နီ + ဂ်င္း
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ + နႏြင္းမႈန္႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နံနံပင္
ဆီ + ငံၿပာရည္
ငါးသလဲထိုးကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆား နႏြင္းနယ္ထားပါ.. ၾကက္သြန္ေတြ ဂ်င္းေတြကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ.. အိုးထဲဆီထည္႔ၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတာေတြထည္႔ၿပီး ငရုတ္သီးမႈန္႔ နႏြင္းတို႔နဲ႔ဆီသတ္ပါ.. အနံ႕ေလးေမႊးလာမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ၿပီး ငံၿပာရည္နည္းနည္းၿဖန္းေပးပါ.. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေၾကသြားမွ ငါးနယ္ထားတာထည္႔ၿပီး ေရနည္းနည္းထည္႔ေပးပါ.. အိုးကိုေမႊရင္ ေၾကတတ္လို႔ လႈပ္ရံုေလးလႈပ္ေပးပါ.. ေရခမ္းလာရင္ နံနံပင္အုပ္ေပးပါ.. မီးေလွ်ာ႔ၿပီး အိုးကပ္နံ႔ေလး ေမႊးလာတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ.. ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္ရပါၿပီ..
လိုအပ္သမွ်
ငါးသလဲထိုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ + နီ + ဂ်င္း
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ + နႏြင္းမႈန္႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နံနံပင္
ဆီ + ငံၿပာရည္
ငါးသလဲထိုးကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆား နႏြင္းနယ္ထားပါ.. ၾကက္သြန္ေတြ ဂ်င္းေတြကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ.. အိုးထဲဆီထည္႔ၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတာေတြထည္႔ၿပီး ငရုတ္သီးမႈန္႔ နႏြင္းတို႔နဲ႔ဆီသတ္ပါ.. အနံ႕ေလးေမႊးလာမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ၿပီး ငံၿပာရည္နည္းနည္းၿဖန္းေပးပါ.. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေၾကသြားမွ ငါးနယ္ထားတာထည္႔ၿပီး ေရနည္းနည္းထည္႔ေပးပါ.. အိုးကိုေမႊရင္ ေၾကတတ္လို႔ လႈပ္ရံုေလးလႈပ္ေပးပါ.. ေရခမ္းလာရင္ နံနံပင္အုပ္ေပးပါ.. မီးေလွ်ာ႔ၿပီး အိုးကပ္နံ႔ေလး ေမႊးလာတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ.. ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္ရပါၿပီ..
အရမ္းၾကိုက္တယ္ ျမူးေရ
ReplyDeleteဒီလိုဟင္းမ်ဳိးမစားရတာ၊
ReplyDeleteႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာေတာင္ၾကာခဲ့ၿပီ။
အေဖအရမ္းႀကိဳက္တဲ့ဟင္းေပါ့။
အဟဲ...သာေရေလးယိုၿပီးျပန္သြားၿပီေနာ္..:)))
ငသလဲထိုးအိုးကပ္ အရမ္းႀကိဳက္တယ္... ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ ျပစ္ျပစ္ေလးနဲ႕မ်ား စားလိုက္ရရင္ျဖင့္... ရွလြတ္..
ReplyDelete