Tuesday, August 30, 2011

အားလပ္ရက္မွာ ခ်က္ၿဖစ္တာေလးေတြ


ၿပီးခဲ႔တဲ႔ တနဂၤေႏြေန႔က မနက္မိုးလင္းတာနဲ႔ က်ားက်ားကေမးတယ္.. မိန္းမေရ ဘာခ်က္စားၾကမလဲတဲ႔.. ၀က္သားဒုတ္ထိုးနဲ႔ ၀က္ေၿခေထာက္စြပ္ၿပဳတ္ စားရေအာင္လဲဆိုေရာ ၿဖစ္သြားတဲ႔မ်က္ႏွာၿပံဳးၿပံဳးၾကီးမ်ား ၿမင္ေစခ်င္ပါ႔.. သူအရမ္းၾကိဳက္တဲ႔ အစားအစာေတြဆိုေတာ႔ ေပ်ာ္သည္ေပါ႔..

အန္တီယူစီမွာ ေစ်းသြား၀ယ္ေတာ႔ ၀က္ကလီစာက မ်ားမ်ားစားစာမရွိ.. ရွိတဲ႔ အူခ်ိဳေလးေတြရယ္ လွ်ာနဲ႔ အူမၾကီးရယ္ပဲ ရလာတယ္.. အိမ္ေရာက္ေတာ႔ ကလီစာေတြကို ေဆးေၾကာၿပီး ဆား သၾကား ပဲငံၿပာရည္ (အၾကည္ အေနာက္) ခရုဆီ ငရုတ္ေကာင္း တရုတ္မဆလာ စတာေတြနဲ႔နယ္ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ႏွပ္ထားလိုက္တယ္.. ၀က္ေၿခေထာက္ကိုေတာ႔ တုံးတစ္ၿပီး ေရေႏြးနဲ႔ေဆးပါတယ္.. ၿပီးေတာ႔ သၾကား ဆား ပဲငံၿပာရည္အခ်ိဳတို႔နဲ႔နယ္ၿပီး အိုးထဲမွာ လွိမ္႔ေပးပါတယ္.. ၾကက္သြန္ၿဖဴထုထားတာေလးလဲ ထည္႔ပါတယ္.. အေခါက္ေတြနည္းနည္းရဲလာမွ ေရထည္႔ၿပီး မီးအေနေတာ္နဲ တည္ထားလိုက္ပါတယ္..

ႏွပ္ထားတဲ႔ကလီစာေတြကို နာနတ္ပြင္႔ေလး ဂ်င္းေလး နဲ႔ ဆီနည္းနည္းထည္႔ၿပီး လံုးေပးပါတယ္.. ထန္းလွ်က္ခဲေလးလဲ ၂လံုးေလာက္ထည္႔လိုက္တယ္.. နည္းနည္ေၿခာက္လာမွ ေရၿမဳပ္ေအာင္ထည္႔ၿပီး ႏူးေအာင္တည္ပါတယ္.. ၾကာဆန္ေတြကို ေရစိမ္ၿပီး.. မုန္လာဥနီ ေဘဘီေၿပာင္းဖူး ေဂၚဖီထုပ္တို႔နဲ႔ ေၾကာ္ထားလိုက္ပါတယ္.. ၾကာဆန္ေၾကာ္နဲ႔စားဖို႔ အခ်ဥ္ရည္ကိုေတာ႔ ခ်ီလီေဆာ႔ရယ္ မန္က်ည္းရည္ရယ္ကိုေရာ ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထားတာရယ္.. ငံၿပာရည္ ပဲမႈန္႔အက်က္မႈန္႔ ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႔ သၾကားနည္းနည္း နံနံပင္တို႔နဲ႔ ေမာ္လၿမိဳင္ခ်ဥ္ေလးေဖ်ာ္လိုက္တယ္.. အသားေတြနဲ႔စားဖို႔ကေတာ႔ ခ်ီလီေဆာ႔ထဲကို ၾကက္သြန္ၿဖဴ ငရုတ္စိမ္းေထာင္းထည္႔ၿပီး သံပုရာသီးေလး ညွစ္ထည္႔လိုက္တာေပါ႔..

၁နာရီေလာက္အၾကာမွာေတာ႔ ကလီစာေတြလဲႏူး.. ၀က္ေၿခေထာက္လဲႏူးၿပီမို႔.. ပြဲေတာ္တည္လို႔ ရၿပီေပါ႔ကြယ္..




1 comment:

  1. အူခ်ိဳေလးေတြကစားလို ႔ေကာင္းမယ္ ႔ပံုဘဲ

    ReplyDelete