Sunday, August 26, 2012

အစံုသုပ္


ကြၽန္မက်ားက်ားရဲ႕ ေတာင္းဆိုခ်က္အရ လုပ္စားၾကတဲ႔ အစံုသုပ္ပါ.. အမယ္မ်ားေလ လက္၀င္ေလေပါ႔..



လိုအပ္သမွ်

ဂ်ံဳၾကာဆန္၊ ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ
ပဲၿပား
ပဲပင္ေပါက္
သေဘၤာသီး
ေဂၚဖီထုပ္
သခြားသီး
အာလူး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ+နီ
မက်ည္းသီးမွည္႔
ငံၿပာရည္
ဆီ+နႏြင္းမႈန္႔+ငရုတ္သီးမႈန္႔
ပဲမႈန္႔
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔

ဂ်ံဳၾကာဆန္ကို ေရစိမ္ထားတုန္း သေဘၤာသီးကိုၿခစ္ထား.. ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးထား.. ပဲပင္ေပါက္ကို ေရေႏြးေဖ်ာထားရပါမယ္.. အာလူးကိုေတာ႔ၿပဳတ္ၿပီးပါးပါးလွီး.. ပဲၿပားကို ေရႊေရာင္သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ၿပီးညွပ္ထားပါ.. ထမင္းနည္းနည္းကို ငရုတ္သီးေရာင္တင္မႈန္႔ ဆီသတ္ထားတာေလးနဲ႔ ဖြဖြနယ္ထားပါ.. ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထားတာကို နႏြင္းမႈန္႔ေလးနဲ႔ ဆီခ်က္၀ါ၀ါေလး ခ်က္ထားပါ.. အခ်ဥ္ရည္အတြက္ မက်ည္းသီးမွည္႔ေရေဖ်ာ္ထားတာထဲ ၾကက္သြန္ၿဖဴနည္းနည္းေထာင္းထည္႔ ငရုတ္ဆီနည္းနည္းေရာထည္႔ပါတယ္.. ေရစိမ္ထားတဲ႔ၾကာဆန္ကို ၿပဳတ္ရပါမယ္.. ပဲမႈန္႔ေတြ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ေတြ အဆင္သင္႔ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္ေတာ႔ အသုပ္စံုစားလို႔ရပါၿပီ.. အစာပလာေတြအစံုထည္႔ၿပီး ႏွံ႕ေအာင္နယ္လိုက္ရင္ အိုေကၿပီေပါ႔.. ခ်ဥ္ငံစပ္ ၾကိဳက္သလိုသာသုပ္စားေပေတာ႔.. ဟင္းခါးေလးနဲ႔ဆို လိုက္မွလိုက္.. ကြၽန္မကေတာ႔ အိမ္႔စည္းစိမ္အထုပ္ေဖာက္ခ်က္ၿပီး ေဂၚဖီခတ္လိုက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းေနာ္..

3 comments:

  1. ၿမဴး၂ ရဲ႕ က်ားက်ား က အစုံသုပ္ ၾကိဳက္တယ္ေပါ့ ..အိမ္က ကိုခ်စ္ေမာင္လဲ ၾကိဳက္တယ္ အလုပ္ရွဴပ္လို႕သာ..

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္တယ္အစ္မသန္.. သူက ပိတ္ရက္ဆို ထမင္းမစားခ်င္ဘူးတဲ႔.. ေနာက္တပတ္ ေၾကးအိုးခ်က္ေကၽြးရမယ္.. း)

    ReplyDelete
  3. ေမာ္လျမိဳင္ဘက္ကရတဲ့ေက်ာက္ပြင့္ေလးထည့္သုပ္မယ္

    ReplyDelete