Friday, August 10, 2012

ၾကာဆန္ခ်က္နဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္

ခုလိုမိုးေအးေအးမွာ ၾကာဆန္ခ်က္ပူပူေလးနဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးက သိပ္ကိုလိုက္ဖက္တဲ႔ ဟင္းစပ္ေလးပါပဲ.. နလံထခံတြင္းပ်က္ေနသူေတြအတြက္ ခံတြင္းလိုက္ေစမွာ အေသအခ်ာပဲေနာ္..

ၾကာဆန္ခ်က္အတြက္

ပဲၾကာဆန္
မိႈေၿခာက္ပန္းေၿခာက္၊ ပဲလိပ္
ၾကက္သား + ၾကက္ရိုး
ငံုးဥ
ငံၿပာရည္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ + နီ
နႏြင္းမႈန္႔ + ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔
ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔

ပဲၾကာဆန္နဲ႔မႈိေၿခာက္ပန္းေၿခာက္ ပဲလိပ္ေတြကုိ ေရစိမ္ရပါမယ္.. စိမ္ထားတုန္း ၾကက္ရိုးေတြကိုၿပဳတ္ထား ငံုးဥကိုလဲၿပဳတ္ထား ၾကက္သားေတြကို ပါးပါးလွီးထားေပါ႔.. နာရီ၀က္ေလာက္စိမ္ထားၿပီးရင္ ဆီသတ္ရပါမယ္.. ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီေထာင္းထားတာထည္႔ နႏြင္းမႈန္႔ေလးထည္႔ ၾကက္သြန္ႏြမ္းလာရင္ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ ထည္႔ၿပီးေမႊးလာတဲ႔အထိ ဆီသတ္ပါ.. ေမႊးလာရင္ ၾကက္သားလွီးထားတာထည္႔ၿပီးလံုးပါ.. ငံၿပာရည္ထည္႔ပါ.. ၾကက္သားေလးေတြ အေရတင္းလာရင္ ၾကာဆန္၊ မႈိေၿခာက္၊ ပန္းေၿခာက္၊ ပဲလိပ္ေတြပါေရာထည္႔ၿပီးလံုးပါ.. ေရေၿခာက္သြားၿပီး ၾကာဆန္ေလးေတြက်စ္သြားမွ ၾကက္သားၿပဳတ္ရည္ေတြကို ေလာင္းထည္႔ၿပီးဆူပြက္လာေအာင္တည္ပါ.. အိုးမကပ္ေစဖို႔ မၾကာခဏ ေမႊေပးပါ.. ငံုးဥၿပဳတ္နဲ႔ ၾကက္သြန္နီဥေသးေသးေလးေတြလဲ ထည္႔ေပးပါ.. ဟင္းအိုးခ်ခါနီးမွ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းေထာင္းထားတာေလး ထည္႔ၿပီးေမႊပါ.. အေပါ႔အငန္ၿမည္းၿပီး လိုအပ္ရင္ ဆားထည္႔ပါ.. အရသာရွိလွတဲ႔ၾကာဆန္ခ်က္ရပါၿပီ.. ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာရယ္.. ငရုတ္သီးမႈန္႔ရယ္ ေရွာက္ရည္ေလးရယ္.. နဲနဲပင္ေလးရယ္ထည္႔ၿပီး အရသာရွိရွိ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္..


ေရွာက္သီးသုပ္အတြက္

ေရွာက္သီး
ၾကက္သြန္နီ
ငရုတ္သီးစိမ္း
ငပိစိမ္းစား
ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔
ဆား

ေရွာက္သီးကိုမႊာၿပီး ဆားရည္ထဲစိမ္ပါ.. ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးပါ.. ငပိကို ေမႊးေနေအာင္ကင္လိုက္ပါ.. ေရွာက္သီးေရစစ္ၿပီးသားရယ္.. ၾကက္သြန္နီလွီးထားတာရယ္ထဲကို ငပိကင္ထည္႔ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ထည္႔ ငရုတ္သီးစိမ္းညွပ္ထည္႔ ဆားနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္နယ္လိုက္ယံုပါပဲ..



ကဲ.. အားလံုးပဲ.. မိုးေအးေအးမွာ ၾကာဆန္ခ်က္နဲ႔ ေရွာက္သီးသုပ္ေလး စားလိုက္ၾကရေအာင္ေနာ္..

No comments:

Post a Comment