Tuesday, August 28, 2012

ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္၊ ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႔ ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳ

ကြၽန္မေဖေဖ သိပ္ၾကိဳက္တဲ႔ဟင္းစပ္ေလးပါ.. ထမင္းကို ပဲဟင္းေလးနဲ႔နယ္ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ကို သခြားသီးေလးနဲ႔ၿမႈပ္ၿပီးတစ္လုပ္စား.. ၾကက္ဥေၾကာ္ေလးနဲ႔တစ္လုပ္စား.. ၿမိန္မွၿမိန္ေပါ႔.. ခ်က္ရတာလဲ လြယ္တယ္ေလ..

ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္အတြက္

ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔
ငံၿပာရည္
ဆီ
ၾကက္သြန္ၿဖဴေၾကာ္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္

ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ နီေတြကို ကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ရင္ေတာ႔ ပိုၾကာမွာေပါ႔.. ကြၽန္မက ေၾကာ္ၿပီးသားအဆင္သင္႔၀ယ္လိုက္တယ္.. ဒယ္အိုးထဲကို ဆီထည္႔.. ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါ.. အစပ္စားခ်င္ရင္ ငရုတ္သီးခြဲၾကမ္းနဲ႔ေၾကာ္ပါ.. ငရုတ္သီးမႈန္႔စိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ၿပီး ေမႊးလာမွ ပုဇြန္ေၿခာက္မႈန္႔ထည္႔ၿပီး ငံၿပာရည္နည္းနည္းၿဖန္းေပးပါ.. ေၿခာက္ၿပီးမြလာတဲ႔အထိေၾကာ္ၿပီး အေအးခံထားပါ.. ေအးသြားမွ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေတြထည္႔ၿပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္ပါ.. အရသာရွိလွတဲ႔ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္ရပါၿပီ..

ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳအတြက္

ပဲနီေလး
ၾကက္သြန္နီ
နႏြင္းမႈန္႔
ဆီ

ပဲနီေလးကို ေရမ်ားမ်ားထည္႔ၿပီးၿပဳတ္ပါ.. ပဲႏူးသြားရင္ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာကို ဆီနည္းနည္းနဲ႔ နႏြင္းေလးနဲ႔ဆီသတ္ၿပီး ထည္႔ေပးပါ.. ဆားလိုသေလာက္ထည္႔ရင္ ရၿပီေပါ႔..

ၾကက္ဥေၾကာ္အတြက္

ၾကက္ဥ
ၾကက္သြန္နီ
ဆီ

ၾကက္သြန္နီကိုပါးပါးလွီးၿပီး နည္းနည္းႏြမ္းေအာင္အရင္ေၾကာ္ပါတယ္.. ၿပီးမွ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာေလာင္းထည္႔တာေပါ႔.. ကြၽန္မကေတာ႔ ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္တာၾကိဳက္ပါတယ္..

ကဲ.. စားၾကရေအာင္ေနာ္..


No comments:

Post a Comment