Monday, September 3, 2012

ၿမီးရွည္


လိုအပ္သမွ်

၀က္နံရိုး
နန္းလတ္မုန္႔ဖတ္
ပဲငပိ (အခ်ိဳ + အငံ)
ပဲငံၿပာရည္အပ်စ္
ဆီတိုဖူး
ရွမ္းခ်ဥ္
ၾကက္သြန္ၿဖဴ
ေကာ္မႈန္႔
ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္း
ႏွမ္း
ပဲပုတ္ၿပား


ပထမဆံုး ၀က္နံရိုးေတြကို ေရေႏြးပူနဲ႔ေဆးၿပီး ၿပဳတ္ပါမယ္.. ၾကက္သြန္ၿဖဴကို ညက္ညက္ေထာင္းၿပီး ေရေႏြးေလာင္းထည္႔ ဆားနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ေဖ်ာ္ထားပါ.. ဆီတိုဖူးကိုလဲ ေရေႏြးနဲ႔ေဖ်ာ္ထားရပါမယ္.. ပဲငပိကို အခ်ိဳနဲ႔အငံေရာေဖ်ာ္ထားေပးပါ.. ရွမ္းခ်ဥ္ေတြကို ပါးပါးစဥ္းထားပါတယ္.. ပဲပုတ္ၿပားကို မီးကင္ၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါတယ္.. ငရုတ္သီးခြဲၿခမ္းနဲ႔ ႏွမ္းကို ဆီပူေလာင္းၿပီး တစ္ခြက္စီၿပင္ထားပါ.. ေကာ္ရည္က်ိဳထားပါ.. အားလံုးအဆင္သင္႔ၿဖစ္ရင္ ၀က္နံရိုးေတြလဲ ႏူးေလာက္ၿပီေလ.. အသားႏႊင္ၿပီး ၿပဳတ္ရည္နည္းနည္းေလာင္းထည္႔ထားပါ.. ၿပဳတ္ရည္ထဲကို ဂ်င္းနည္းနည္း လွီးထည္႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ၿဖဴးပါ.. လြယ္ကူၿမန္ဆန္ခံတြင္းၿမိန္ေစမယ္႔ ၿမီးရွည္စားလို႔ရပါၿပီ..

1 comment:

  1. စားခ်င္လိုက္တာ ရွမ္းခ်ဥ္လည္းမစားရတာၾကာေပါ့ :(

    ReplyDelete