Monday, September 10, 2012

ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္

အရင္တစ္ပတ္က ဖဘမွာ သူမ်ားခ်က္စားတာၿမင္လို႔ လိုက္ခ်က္ၿဖစ္သြားတာေလးပါ.. က်ားက်ားကေတာ႔ အၾကြပ္ေၾကာ္ကို ပိုၾကိဳက္တယ္.. အၾကြပ္ေၾကာ္က ဟင္းမၿဖစ္ဘူးေလ.. ေၾကာ္ရင္းစားရင္းနဲ႔ ကုန္ေရာ.. ဟင္းၿဖစ္ေအာင္ အိုးကပ္ေလးခ်က္စားပါတယ္.. ပင္စိမ္းေလးအုပ္ရရင္ ပိုေမႊးမွာ.. မရွိေတာ႔လဲ ရွိတဲ႔နံနံပင္ေလးပဲ အုပ္ခ်က္လိုက္တယ္.. ေမႊးေတာ႔ေမႊးသား..

လိုအပ္သမွ်

ငါးသလဲထိုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ + နီ + ဂ်င္း
ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ + နႏြင္းမႈန္႔
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နံနံပင္
ဆီ + ငံၿပာရည္

ငါးသလဲထိုးကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဆား နႏြင္းနယ္ထားပါ.. ၾကက္သြန္ေတြ ဂ်င္းေတြကို ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ.. အိုးထဲဆီထည္႔ၿပီး ဆီပူလာရင္ ေထာင္းထားတာေတြထည္႔ၿပီး ငရုတ္သီးမႈန္႔ နႏြင္းတို႔နဲ႔ဆီသတ္ပါ.. အနံ႕ေလးေမႊးလာမွ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည္႔ၿပီး ငံၿပာရည္နည္းနည္းၿဖန္းေပးပါ.. ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြေၾကသြားမွ ငါးနယ္ထားတာထည္႔ၿပီး ေရနည္းနည္းထည္႔ေပးပါ.. အိုးကိုေမႊရင္ ေၾကတတ္လို႔ လႈပ္ရံုေလးလႈပ္ေပးပါ.. ေရခမ္းလာရင္ နံနံပင္အုပ္ေပးပါ.. မီးေလွ်ာ႔ၿပီး အိုးကပ္နံ႔ေလး ေမႊးလာတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ.. ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္ရပါၿပီ..


3 comments:

  1. အရမ္းၾကိုက္တယ္ ျမူးေရ

    ReplyDelete
  2. ဒီလိုဟင္းမ်ဳိးမစားရတာ၊
    ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာေတာင္ၾကာခဲ့ၿပီ။
    အေဖအရမ္းႀကိဳက္တဲ့ဟင္းေပါ့။
    အဟဲ...သာေရေလးယိုၿပီးျပန္သြားၿပီေနာ္..:)))

    ReplyDelete
  3. ငသလဲထိုးအိုးကပ္ အရမ္းႀကိဳက္တယ္... ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ ျပစ္ျပစ္ေလးနဲ႕မ်ား စားလိုက္ရရင္ျဖင့္... ရွလြတ္..

    ReplyDelete