Friday, May 1, 2020

ေၾကးအိုး

ကိုယ္တို႔လင္မယားက ေၾကးအိုးဆိုရင္ ေန႔တိုင္းလည္းစားႏိုင္တယ္ေလ... ရန္ကုန္မွာဆို မစားဖူးတဲ႔ နာမည္ၾကီးေၾကးအိုးဆိုင္ မရွိသေလာက္ပဲ... YKKO ေရႊယုန္ေလး ေရႊနဂါး ယူဂ်ီးနီးယား ေရႊေတာင္တန္း ေၾကးအိုးဘုရင္ ေအာင္ၿမင္႔မိုရ္ ဆိုင္ေတြစံုေအာင္ စားဖူးတယ္... စလံုးမွာေနတုန္းက ေၾကးအိုးဆိုင္ေကာင္းေကာင္းလဲ မရွိေတာ႔ ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ပဲ ခ်က္စားၿဖစ္တာမ်ားတယ္... ခ်က္ရတာလဲ သိပ္မခက္လွဘူးဆိုေတာ႔ ခဏခဏခ်က္စားၿဖစ္တယ္... ခ်က္နည္းေလးလဲ မွ်ေ၀ေပးခ်င္ပါတယ္... လုပ္စားၾကည္႔ၾကေပါ႔ေနာ္....

၀က္ရိုးကို ညကတည္းက၀ယ္ၿပီး ဆား သၾကား အခ်ိဳမႈန္႔ေတြထည္႔လို႔ မီးနည္းနည္းနဲ႔ ၿပဳတ္ထားရပါတယ္.... ၀က္ရိုးေဆးတဲ႔ခါ ေရနဲ႔ေျပာင္ေအာင္ေဆးၿပီးရင္ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူ ေလာင္းထည္႔ေဆးၿပီး သြန္ပစ္ပါတယ္.. ၀က္သားၾကိတ္ထားတာကို ငါးဖယ္ၿခစ္ ဆား သၾကားနဲ႔ ၾကက္ဥအကာ ေကာ္မႈန္႔ တို႔ထည္႔ စီးေနေအာင္နယ္ၿပီး

ႏွပ္ထားလိုက္ပါ... အူခ်ိဳကို မခါးေအာင္ ဆီနည္းနည္းထည္႔ေဆးၿပီး ၿပဳတ္ထားရပါမယ္... အူမၾကီးနဲ႔ ႏွလံုးကိုလည္းၿပဳတ္ထားေပးပါ... အသည္းကိုေတာ႔ ခပ္ပါးပါးလွီးၿပီး ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲ ခဏထည္႔ၿပီးၿပန္ဆယ္ထားပါ... အသည္းက အၾကာၾကီးၿပဳတ္ထားရင္ မာသြားတတ္တယ္ေလ... ငံုးဥလည္း ၿပဳတ္ၿပီးအခြံခြာထားရပါမယ္... ေနာက္ထပ္အေရးၾကီးတာကေတာ႔ မုန္႔ညင္းစိမ္းပါ... အဲဒီမုန္ညင္းစိမ္းမပါရင္ ေၾကးအိုးနံ႔ မရေတာ႔ပါဘူး... စလံုးကဆို Fair Price မွာရွိတတ္ပါတယ္... Da Chai or Local Mustard လို႔ေခၚပါတယ္...

စားခါနီးက်ရင္ ၀က္ရိုးၿပဳတ္ရည္ကို တစ္ပြဲစာထည္႔ၿပီး တည္ထားပါ... ဆူလာရင္ ၀က္သားႏွပ္ထားတာေလးကို လံုးၿပီးထည္႔ပါ... ကလီစာေတြကိုလည္း ထည္႔ၿပဳတ္ပါ... ဆား သၾကား အခ်ိဳမႈန္႔ လိုသေလာက္ထည္႔ပါ... ေရစိမ္ထားတဲ႔ ၾကာဆံကိုလဲ ထည္႔ၿပဳတ္ပါ... ၾကာဆံႏူးခါနီးရင္ ငံုးဥ မုန္႔ညင္းစိမ္းနဲ႔ ကုခ်ိဳင္ထည္႔ၿပီး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ... ေၾကးအိုးဆီခ်က္ၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ အရည္စစ္ၿပီး ဆီခ်က္ေလးခ်က္ထားတာရယ္ ပဲငံၿပာရည္ေလးရယ္နဲ႔ နယ္စားယံုပါပဲ... စစ္ထားတဲ႔အရည္ကိုေတာ႔ ငရုတ္ေကာင္းေလးထည္႔ေသာက္ေပါ႔...

အခ်ဥ္ရည္ကေတာ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ေထာင္းထားတာကို Chilli Sauce နဲ႔ ေဖ်ာ္လိုက္ယံုပါပဲ... ကဲ သံုးေဆာင္သြားပါဦးေနာ္....




No comments:

Post a Comment