Sunday, May 17, 2020

Hokkien Mee

စလုံးမှာနေတုန်းက အရမ်းကြိုက်ခဲ့တဲ့ Hokkien Mee စားချင်တာနဲ့ ဒီနေ့ ကြော်စားကြည့်တယ်..

ပုဇွန်တွေကို ခေါင်းဖြုတ် အခွံခွာပြီး ခေါင်းတွေအခွံတွေကို ဆားနည်းနည်းနဲ့ ပြုတ်ပြီး အရည်စစ်ယူထား..

ဆီပူထဲ ကြက်သွန်ဖြူမညက်တညက်လေး ထည့်ကြော်.. မွှေးလာရင် ကြက်ဥခေါက်ထားတာ လောင်းထည့်ပြီး ကျေအောင်မွှေကြော်ပေး ဆားလေးနည်းနည်းထည့် .. ပုဇွန်တွေထည့်ကြော်.. ရဲလာရင် ခေါက်ဆွဲဖတ်နဲ့ နန်းလတ်ဖတ်ထည့် ပဲငံပြာရည်အကြည် ဆား သကြား ပုဇွန်ခွံပြုတ်ရည်ထည့်ပြီး အိလာအောင် ကြော်.. ပဲပင်ပေါက်လေးကို ချခါနီးမှ ထည့်မွှေပြီး မီးပိတ် အဖုံးလေးခဏအုပ်ထားလိုက်ယုံပဲ... အရည်စိုဖတ်ဖတ်လေးစားရတာ..

ငပိကြော်ထည့် သံပုရာသီးညှစ်စား ရှယ်ပါနော်

No comments:

Post a Comment