Saturday, May 2, 2020

လမ္းသရဲမုန္႔

ေမွာ္ဘီမွာေက်ာင္းတက္တုန္းက ေက်ာင္းေရွ႕မွာ ေခါက္မုန္႔ဆိုင္ေလးရွိတယ္.. အဲ႔ဆိုင္က ကီးမားဆိုတာ ကိုယ္ေတြလမ္းသရဲမုန္႔ေခၚတဲ႔ မုန္႔ပဲ.. ၾကြပ္ေနေအာင္ ေၾကာ္ေပးတာ အရမ္းစားေကာင္းပဲ..

အခု လမ္းေဘးဆိုင္ေလးေတြကလည္း ပိတ္ေတာ႔ အိမ္မွာလုပ္စားၾကည္႔တာ ေအာင္ျမင္သြားလို႔ ၾကြားခ်င္ပါတယ္..

မုန္႔ႏွစ္အတြက္ ဆန္မႈန္႔၂ခြက္ (ဆန္ခ်င္ခြက္နဲ႔) ေရႊလိပ္ျပာအေၾကာ္မႈန္႔ ဟင္းဇြန္းနဲ႔၂ဇြန္း baking soda လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ားေလးနဲ႔ေကာ္ ေရ၄ခြက္ ဆား အခ်ိဳမႈန္႔ေတြနဲ႔ တစ္နာရီႏွပ္ထားပါတယ္..

အစာပလာက ေဂၚဖီ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငရုန္သီးစိမ္းကို ၾကက္သားမႈန္႔ မဆလာေတြနဲ႔ နယ္ပါတယ္.. ပဲျပုတ္၀ယ္ထားပါတယ္..

မုန္႔ႏွစ္ရရင္ non stick ဒယ္ျပားကို ပူေအာင္တယ္ မုန္႔ႏွစ္ကို ေယာက္ခ်ိဳနဲ႔ မျပည္႔တျပည္႔ခပ္ေလာင္းၿပီး ၀ိုင္းေအာင္ ဒယ္အိုးကို လွည္႔ျဖန္႔ပါတယ္... ၿပီးရင္ အစာေတြျဖူးထည္႔ၿပီး ဆီလိုက္ျဖန္းေပးပါတယ္.. ၾကြပ္လာၿပီး အနားသားေတြ ၾကြလာမွ အသာထိုးေကာ္ၿပီး ေခါက္ခ်ိဳးလိုက္ရင္ေတာ႔ စားလို႔ရပ္ၿပီးေနာ္..



No comments:

Post a Comment